Ahoj všichni. 

Rancířov 26.07.24 - V pátek se obětoval Vlasta Novák a šel dělat vlekaře, tak neletěl a tím pádem neměl fotky do článečku, tak mne poprosil, abych mu nějaké poslal. No a posílejte fotky bez komentáře, tak z toho bude článeček. Snad to vydržíte. Na pátek předpovídali, že bude hodně oblačnosti a také bylo, ač to nevypadá.


Na startu to moc špatně nevypadlo, no, ale ten jeden kumulek za námi moc optimisticky nevypadal.



Na start jsem šel jako první a povedlo se mi zachytit slušného stoupáku, což jsem nečekal. Pohled na startovačku uprostřed.



Pohled na sever. Uprostřed pod lesem je Jemnice. Vpravo dolejc jsou Menhartice a úplně dole Lovčovice. Vlevo od Jemnice trochu dole jsou Pálovice.



Pohled na jih do Rakouska. Zprava dolejc směrem na JV teče Moravská Dyje a první vesnice uprostřed je Unterpertholz, vlevo od něj je Ziernreith a dál po proudu je Weikertschlag der Thaya.



Staré Hobzí



Dole Staré Hobzí, nad ním Vnorovice, Hradišťsko a Dačice.



Vnorovice



Vlevo dole Holešovice, nad nimi Cizkrajov a Dolní Bílkov. Uprostřed je Urbanečský vrch, nad který jsem si nalétl. Vpravo od něj je Urbaneč a nad ním Peč. Nad Pečí jsou Lidéřovice.



Vpravo dolejc je Chlumec, nad ním trochu vlevo je Borek a vlevo od něj jsou Dačice a pod nimi Hradišťko.



Za Urbančským vrchem už jsem nedoufal, že se vyzvedám, tak si fotím okolí. Peč.



Vlevo dole Urbaneč, úplně vpravo Hradišťko a vlevo nahoře Dačice.



Úplně vlevo Cizkrajov, vpravo Dolní Bolíkov.



Vpravo dole Urbaneč, nahoře Dačice.



Když jsem si nafotil okolí, tak jsem si řekl, že to ještě nevzdám a zkusím najít nějaký záchranný stoupáček. Naštěstí se povedlo a přelétám Dačice.



Dnes to není na návrat a tak letím po větru na sever, takto to vypadá tím směrem. Nějaké kumulky se dělají a hodně vzadu se zvedá kouř až k nebi. Dole Kostelní Vydří, nad ním trochu vlevo Prostřední Vydří, dál Zadní Vydří. Vpravo je Velký Pěčín a Černíč. Uprostřed nahoře je Telč.



Moc to neklesá, tak letím přímo nad Telč. Dole přede mnou je Kostelní Myslová, vpravo Myslůvka, uprostřed nahoře Telč.



Pohled doprava. Uprostřed Velký Pěčín, vlevo od něj Černíč, Slaviboř, Radkov. Vpravo nahoře jsou Hříšice.



Pohled doleva. Vlevo dole Mysletice, nad nimi Olší. Uprostřed je Borovná a nad ní Mrákotín. Vpravo uprostřed je Horní Myslová, nad trochu vlevo je Krahulčí.



Blížím se k Telči a výška ubývá, tak si říkám, aspoň ji přeletět a udělat pár fotek.



Telč





Pořád Telč, tady už to vypadá, že ji přeletím a už si vyhlížím, kde by mohl být záchranný stoupák. Vyhrálo to to velké žluté pole za městem.



Vlevo je javořický kopec, vpravo dole kousek Telče a Roštejnský rybník.



Telč



Tak to velké pole za městem mi nakonec dalo, ale nebylo to zadarmo, když cítíte z náměstí grilované maso a klobásy. Nakonec to vyhrál tento fešák.



Dole je Sedlejov, vpravo výš Nevcehle, vlevo Pavlov s větrníky.



Skoro uprostřed dolejc jsou Hodice, nad nimi Třešť a vlevo od ní je ten kouř, co jsme viděli dřív, ale zatím nevím, jak voní.



Pohled na západ.



Hodice a Třešť.



Pohled vlevo, uprostřed je Růžená.



Přelétám Třešť, vůně dýmu byla jen ze smrkových větví. Pořád se mi daří držet výšku a stoupáky pěkně fungují. Dole uprostřed jsou Jezdovice, Salavice, Kostelec u Jihlavy a vpravo nahoře je Jihlava.



Pohled vlevo na západ. Dole je Buková, nad ní Batelov.



Jihlava, pohled SV.



Dole přede mnou jsou Dvorce, vlevo je Pančava a Nový Hubenov. Vodní nádrž Hubenov. Uprostřed je Rounek, Rantířov a nad ním Vyskytná nad Jihlavou.



Vlevo dole je Dolní Cerekev a uprostřed je vrch Čeřínek.



Vlevo dole je Rounek, nad ním trochu vpravo je Rantířov a nahoře Jihlava.



Tak tady už to se mnou nevypadá dobře. Přelétám vrch U sv. Antonína, vpravo je Vyskytná u Jihlavy, trochu vlevo nad ní je Bílý Kámen, vlevo Hlávkov a úplně vlevo je Jiřín.



Vlevo úplně dole je kousek Hubenova, po silnici nahoru je Dušejov a vlevo od něj je Boršov. Vpravo dole je Ježná.



A tady, nad těmi poli s řepkou, se chci zachránit a přeletět ten les vzadu, ale nic jsem nenašel, tak jsem přistál vlevo uprostřed té zelené louky.



Louka u Hlávkova.



No a po chvilce, co jsem přistál, se oblačnost rozpustila a svítilo sluníčko.



Díky Vlastovi Novákovi za vlekání a jeho článečky. Můj let je ZDE.


Krásnej den. Jirka Beránek

http://www.pgv.cz/