Začátek prázdnin jsme s rodinkou využili k flákání se v Maďarsku v termálech - Zalakaros.



Tohle všechno jsem sjel i já!



Tady mají teplou vodu i na skluzavkách.



A vlastně všude, jen někde mají extra teplou.



V těchto termálech si na své přijdou všichni, od nejmenších až po nejstarší, uvnitř i venku.





Původně jsem plánoval vzít si sebou také lítání, díval jsem se i na možnosti kopců a vleků, ale manželka naznala, že se mi tam lítat ani nechce, no tak ne. Alespoň jsem se zašel podívat na místní rozhlednu.



Ve čtvrtek ještě někteří provokovali s tím, že jedou na víkend na Kobalu, ale článek mi nikdo neposlal.



Při cestě domů jsme se podívali ještě na jednu rozhlednu, odkud byl vidět Balaton.







Na další dny jsem se s vnukem vydal ještě sjíždět Vltavu. Loni jsme jezdili z Vyššího Brodu do Nahořan, teď jsme se ubytovali v kempu v Nahořanech a jezdili dál. Jako loni jsme zvolili Ingetour, byli jsme s nimi spokojeni, vše zařídí a dovezou nás zpátky. První den na zahřátí jsme zvolili nafukovací kánoe Baraka s cílem za Krumlovem v nové loděnici U Trojice.







Další den jsme už zvolili kánoe Vydra a cestu prodloužili až na Zlatou Korunu.



Včera jsme zvládli všech šest jezů, teď bylo o jeden více, ale tentokrát to na řízení bylo horší a tak jsme se na dvou udělali. Navíc díky blbnutí ještě třikrát mimo, ale prostě sranda musí být. Díky tomu jsem dnes přišel o mobil, loni o foťák (letos málem taky, ale rozchodil to), prostě ta voda je horší než lítání! :-(



Ale jízda Krumlovem je nádherná, k tomu hospůdky, kempy, loďky s nápoji, další vodáci, atd..







Vypadají jako cizinci, ale všichni mluvili plynně česky!



V mapách měli tu naši cestu naplánovanou na 7 hodin, my to i s tím koupáním a několika zastávkama na občerstvení zvládli za šest! :-)

Třetí den jsme poprvé zkusili kajak a cestu z Vyššího Brodu do Nahořan. Většina nás od toho zrazovala, že to nedáme a měli jsme si to zkusit někde jinde na klidné vodě. V půjčovně jsme narazili na staršího pána a že už to dělá od 8 let a ten nám hodně poradil a pomohl s nasednutím! Ale i ten nás od jezů varoval, ať to raději obcházíme. I tak jsme to zkusili včetně jezů, byly tu tři a všechny jsme dali bez ztráty kytičky! Mobily ani foťák jsme sebou neměli, takhle nás vyfotili až na konci cesty.





Takže ještě něco i k lítání?! Já nemohl, ale Vlasta si zatím dal pěkný přeletík 123 km, ten je ZDE!!!



A něco k motorářům – tady má FAI 648 km a chtějí dát 1000km! Je to normální, je to ještě o létání?



Ještě pár zajímavých videí - srážka motorářů ZDE, když to motorářovi klapne ZDE a machrovské přistání za pomoci záložky ZDE.


Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/