Už je to zase dlouho, co je neletové počasí. Prvně u nás napadla spousta sněhu.

Využil to jen někdo, jak bylo vidět na FB. :-)

Když už by to šlo, tak zase bylo buď ošklivo a nebo hodně foukalo. Na víkend a hlavně na neděli 17.12.23 předpovídali pěkné počasí a k tomu nezvykle hóóódně vysoký tlak, více třeba ZDE. A také tomu tak bylo, přes 1030 naměřila meteosonda u nás.




Neděle opravdu vypadala nádherně, dokonce i málo foukalo.


Ale s výškou vítr hodně zrychlovat, takže jsem to rovnou vzdal.


Tak jsme alespoň vyrazili na výlet na kolách.


Takovéhle byly teploty na sluníčku.

Když jsme přijeli domů, ještě jsem váhal, jestli to nepůjdu zkusit, ale meteosonda mne odradila. A to je umístěná jen pár desítek metrů nad zemí. :-(

Tak alespoň ještě něco zajímavého z internetu - "Neobvyklé nebeské divadlo v Tatrách. Na obloze se objevil výjimečný úkaz", více ZDE. Dá se tam najít i více fotek.





















U nás v úterý večer to vypadalo také pěkně, tuhle fotku jsem udělal za barákem na mobil, ale na internetu byla spousta fotek z rána např. ZDE.



Navíc teď straší opět se špatným počasím např, ZDE a ZDE, takže krosnu už letos asi nevytáhnu. Takhle málo jsem na krosně za podzim až do konce roku asi ještě nikdy nepolítal. Tak tu přidám ještě alespoň další zajímavosti z internetu - Pohled z Šumavy až do Alp.



Raná, která předstírá písečnou dunu.



A když už nás čekají ty svátky, tak ještě vánoční České Budějovice.



Ale hlavně mne zaujal pohled na ně takto.



A pokud se o svátcích budete nudit, můžete si vybarvovat tyhle zajímavé omalovánky taky z FB.







Ještě z mrakodrapu ZDE, Himalaje ZDE, ve velkém větru ZDE a ZDE, PG pád nad startem ZDE, náraz do skály ZDE, u moře ZDE, pěkná pozemní manipulace ZDE, přistání na lavičku ZDE a ZDE, blázen upevněný na laně ZDE a ze závodů ZDE.

Tak zatím - Šťastné a veselé!


Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/