V neděli 14.10.07 byl sraz na vlekání, hlavně díky téměř bezvětří, u Jakubova (nedaleko Moravských Budějovic). Ráno byly mrazy a přes den úplně jasno. Dle předpovědi ČHMÚ mělo být zvrstvení stabilní a tomu jsem taky věřil. Vzal jsem si sebou vrtulku a zajel se tam podívat. Byl jsem překvapen poměrně velkou účastí a šel jsem prvně dělat vlekaře. 

Další překvapení bylo, že se tam padáčkáři nejen drželi, ale občas se zvedali. Dlouho tam vydržel Máca – asi ¾ hod. a pak ho trumfnul Miloš, který se udržel přes hodinu. V polovině října je to dobrý, ne?

Miloš Zdena

Pak jsem si před třetí hodinou vyndal krosnu. Milanové ani František se nechtěli přidat, i když vrčáky měli taky sebou. Když jsem se zvedl, udělal jsem pár fotek a vydal se na přelet domů – něco přes 25km. 

Startovačka Vlekací cesta

I v té době ještě termika fungovala a při nalétnutí z rovného letu vário hlásilo mezi 2 až 3 metry nahoru, to samé pak zase dolů. Ale bylo to klidné a pohodičkové.

Radkovice Budeč

Listí na stromech už má pěknou podzimní barvu a do šňůr se motaly vzduchem létající pavučiny.

Pavučiny ve šňůrách  Hřbitov v Dačicích - krásný

Dohlednost byla dobrá, před Bábou (místní nejvyšší zalesněný hřeben) to foukalo od východu, za ní od jihu. Takže první část byla po větru a pěkně ubývala, druhá část už byla pomalejší, ale zato se lépe fotily pěkně nasvícené Dačice.

TRW v Dačicích Nový kruháč v Dačicích - vypadá hrozně

Klášter v Dačicích Dačické náměstí

Zámek Nemocnice v Dačicích

Bazén se zelenou vodou Naše krajina

Po dlouhé době jsem si taky zavrčel nad Pečí a Lidéřovicema, aby všichni naši sousedi věděli, že jsem toho ještě nenechal. Po necelé 1,5 hodince jsem si celý zmrzlý přistál za barákem a těšil se domů na čaj. Pěkné to bylo!

Vlasta
http://www.pgv.cz/