Oznamuje se láskám všem...

.... tak holky smůla, zase je jeden pilot pod čepcem. Minulou sobotu 22.9.2007 se z roztěkaného, přelétavého motýla stal spořádaný, zodpovědný pilot - manža.

Charlie s Pindruší zlegalizovali svůj dlouholetý vztah a přesně v poledne si slíbili, že spolu zůstanou už pořád. Bohužel jsem to neslyšela na vlastní blatouchy, ale podle skvělého večírku to tak muselo být.

     My s Honzou jsme přijeli až na první manželský tandem, kde měl náš Moby Dick společně s JaHoodvijáčkem tu čest dopravit ženicha s nevěstou do vzduchu.

Před startem proběhl nefalšovaný, novomanželský briefing. Tady byli (zatím) jediní dva účastníci informováni o možných překážkách a turbulencích na jejich společném letu životem a už se startovalo. Let probíhal vcelku bez problémů, až na to, že Peťa celou cestu nezavřela kušnu. Tak myslím, že je už dopředu jasné kdo třímá řidičky a kdo řídí celý tandem....

Došlo i na tradiční odhození svatební květiny. Skoro při přistání s ní Pindruše mrskla po přítomných svobodných slečnách, ale nezasáhla ani jedinou. Proto si jí Peti kamarádka Leuška zvedla ze země a mlsně se rozhlídla po přítomných svobodných pánech... 

     Po úvodním letu se celá banda složená z pilotů, kamarádů a rodiny přesunula na hrad Svojanov. Tady se rozjel ten správný hodokvas, kde se stoly prohýbaly pod hojností jídla a pití.

V podvečer se první nádvoří proměnilo v další hodovní místo. A to po té, co branou projel plechový kočár, tažený malým traktůrkem. Po otevření dvířek se rozlila báječná vůně z do zlatova propečeného prasátka. 

Musím konstatovat, že po vůni i prasátku za pár minut zbyla jen hromádka kostí. Atmosféra starého hradu pomáhla k navození příjemné nálady.

 

 

 

 

    Když se setmělo došlo k nemilé události. Na hrad vtrhla banda ,,rómských občanek" s jedním ,,rómským občanem" a začali se dožadovat svých práv. Nárok na ženicha vznášela hlavně jedna maminka, třímající v rukách miminko (tak trochu plastikové). Své námitky, že má nárok na ženicha, protože je otcem jejího Dežánka, potvrdila i přímým důkazem. Dežánek je jistojistě jeho, neboť se narodil s padáčkem na zádech. 

Po chvíli dohadování vzali za vděk zpěvem a tanec a Pindruši jejího manžela přeci jen nechali. 

     Musím poctivě dodat, že zábava ani jednou nezaškobrtla. Na málokteré svatbě se ženich s nevěstou královsky baví tak, jako na svatbě Charlie-Pindrušině. 

A jak už to na hradech bývá, kdyby hosté nezemdleli, hudbě nedošly noty, mohli se bavit až dodnes. Asi se baví, ale to už je úúúúplně jiná pohádka.

Tak ať jim to vydrží !!

JaHo Jana

http://www.pgv.cz/