Nikdy jsem si nemyslel, že mě soutěžení a někde vzadu schovaná touha po vítězství, zbaví zdravého rozumu. Nejsem přeci soutěživý typ!!! :o)

Ježkova vrtule Jihlava  2007

Je odstartováno, letíme navigační trojúhelník na čas s mezipřistáním. Normálně lítám ve speedu jen v oleji a vysoko, ale dneska? Co kdybych náhodou vyhrál? Plný speed hned po startu a už si to ženu na první otočňák, přistávám a následně startuji jako smyslu zbavený. Před posledním mezipřistáním, na prahu dráhy jihlavského letiště, se nad letištěm a jeho blízkým okolím natáhl souvislý pás mlhy, který jen místy nechal oku dohlédnout na zem. Začal jsem přemýšlet, jak do toho. Jsem sice skoro Jihlavák, ale kde jsou jaké dráty a jiná překvapení jsem fakt netušil!!! Musím říct, že jsem se s tou myšlenkou, jak vletět do mlhy, zabýval docela dlouho, než jsem zjistil, že to je pěkná BLBOST!

Pak jsem se probudil z té euforie a řekl si,  že ještě nechci umřít. Lítal jsem tam ještě dobrých dvacet minut, než sluníčko mlhu trochu rozpustilo. Mezi tím dolétlo ještě pár padáků a tak jsme čekali společně. Ti s rychlými padáky to stihli ještě před zadekováním a stejně by jsme je s těmi našimi pluhy nedohnali..... 

Zjistil jsem, že i když NEJSEM SOUTĚŽIVÝ TYP, posunulo to v tu chvíli mojí hranici strachu docela daleko!!! Někdy je těžké odolat :o)

 
Radek

A ještě články odjinud - 1 a 2

http://www.pgv.cz/