Kdo to nechce číst, ať to nečte. Bylo to jen 50km. To je pouze reakce na nedělní připomínky, že někdo uletí jen 50km a už píše článek. Já budu rád, když mi pošlete článeček se svýma zážitkama a přitom ani nikam nemusíte uletět. Rád ho tady zveřejním.

Sobota 14.7.07

Sice foukalo na Nové Dvory, ale my startovali na Pěčíně. Chybička se vloudí, ale to se u nás stává maximálně jednou za sto let!

Máca si na ruku pořídil nějakou ozdobu, prý aby nemusel létat. Já startoval jako první a tak ani nevím, co se tam dělo dál. Napíše to někdo? 

Mě se moc nedařilo, párkrát to vypadalo na přistání a když jsem se začal chytat, tak to bylo jako jízda po bramborovým poli. Byla nádherná dohlednost a je to vidět i na fotkách. Jak jsem potkal dravce, nespouštěl jsem z něho oči. Asi se jich budu chvíli bát.

 

Nakonec jsem pracně doletěl k Velkému Meziříčí, přeletěl ho a po 51km přistál v Mostišti. Ani mi nepřipadlo, že jsem doletěl tak daleko. Mé nadšení z mnoha kilometrů zhatil nějaký děda, který seděl na zahrádce u piva a když jsme se dali do řeči, co to mám na zádech, tak prý z Dačic to není tak daleko a ti lepší létají přes sto kilometrů. A já původně myslel, že ani nebude vědět, co je to paragliding.

Velké Meziříčí

 

Zdenča pro mne přijela a po cestě domů se ještě ozval Zbyněk, že je v Křižanově a Pavel v Koutech.

 Pavel Miloš

Neděle 15.7.

Sice foukalo na Pěčín, ale my startovali na Nových Dvorech. Chybička se vloudí, ale to se u nás stává maximálně dvakrát za sto let!

Dali jsme tři neúspěšné starty a pak přejeli na Pěčín. Želetaváci nás přivítali tím, že kdo odstartoval, ten se hned chytil a odletěl. Mimo jiné i oba JaHovi – závisláci! Přitom se ráno vrátili z Dolády a Greifenburgu. Článeček mám slíbený. Už se těšíme!

Na vleku mě protahovali skoro celou dobu stoupákama, ale při odpojování z vleku nějakým omylem došlo i k vypnutí termiky. Mořil jsem se až někam po Řečici, než se mi povedlo slušně se zvednout. Jelikož byla velká vedra, tak jsem letěl v kraťasech a tričku bez rukávů. Zima se mi vždycky přihlásila až nad 2000m a to nebylo zase tak často. 

Javořice

Studená

Přeletěl jsem Studenou, Žirovnici, okolo Kamenice a už  jen ve slábnoucí termice se blížil k Táboru. Tam pode mnou  proletěl vrtulník, začalo to se mnou řádně mlátit, ale taky pěkně stoupat. Pak jsem ještě za Táborem minul letiště na Všechově (nikdo tam nevlekal) a po 81km přistál před Jistebicemi. Pěkné to bylo!

Vlasta

http://www.pgv.cz/