V neděli 8.7.07 bylo pěkné počasí, ale já se ve stanovený čas na Pěčín nemohl dostavit (lepení padáku po napadení ptákem dá zabrat). Když jsem přijel, nikdo nelétal. Prý je to trochu divoký a fouká. Z Dolády jsem byl už na ledasco zvyklý (dorazil i závislák Sokol František) a tak jsem se nechal cuknout. Na naše podmínky to bylo opravdu ostřejší (místy to tahalo i přes 6m/s) a foukal rychlejší západ. Našel jsem si mírnější stoupání a udělal pár fotek. Dohlednost byla pěkná a po létání nad skálama pohled na ta naše políčka stojí za to.

Startovačka

Po mě odstartoval Miloš, hned chytl pěkný výtah a za chvíli byl pod základnami. Myslel jsem, že poletíme spolu, ale Miloš se na mě vybodnul, přeletěl nade mnou a mazal to na východ. Nechápal jsem jeho počínání a ve vysílačce mne neslyšel. Chtěl jsem letět více na sever, na Třebíč, abychom nemuseli přistávat před Dukovanama. 

Napadlo mne, že třeba poletí jižní stranou na Znojmo a tak jsem letěl za ním. Původně do vysílačky říkal, že je to super počasí na přelety, ale asi už další stoupák nenašel (nebo se na ně vybodnul) a za chvíli přistál před Moravskými Budějovicemi. Nejprve jsem před nimi chtěl přistát taky, ale docela silný vítr a bublinky mě tlačily na město. Přeletěl jsem tedy nad náměstím, udělal pár fotek a už na hraně zakázaného prostoru se snažil přistát. Překvapilo mě, jaký to byl problém. Stoupáky šly přímo na Dukovany a vítr s termikou mě nechtěli pustit dopředu ani dolů.

Po přistání jsem zavolal kolegu z práce, který bydlí v Budějkách a odvezl mě i Miloše zpět na Pěčín.


Článek z neděle od Františka je zde.

Vlasta
http://www.pgv.cz/