V sobotu 9.6.07 jsem měl službu na vlekání a tak jsem se nejprve po ránu alespoň proletěl s vrtulí a mimo jiné nafotil nový bazén v Dačicích, který se má otvírat příští víkend.

Sraz byl na 11.30 hod. v Pěčíně a Máca výjimečně přijel včas, ale zase nikdo nechtěl letět. Později jako první letěla Jana Krátká a pak další a další. 

 

Jana JaHo Martínek

Objevil se i Brába, na kterého už asi přišel absťák a tak na chvíli opustil svého nedávno narozeného syna Martina. Většině se dařilo a odlétávali hned na první pokus. Jak říkal Miloš, ten den létala i vrata od chlíva. Ze začátku tahali ještě JaHovi a pak Želetaváci. I tak jsme za odpoledne s Mišpulínem uskutečnili 22 vleků a to mi to ještě kazila Jana Lehejčková, okolo které se motalo moc pilotů a tak občas byly prostoje. Tomáši ji nespustil z očí, i ten svůj přelet raději zrušil a z velké výšky přistál zpět.

Máca a František při návratu po přeletu

Za ten den bylo více hodnotných přeletů, tady alespoň pár přihlášených do ČPP. Jana 38,35 km, Vaňous 134,07 km, 96,37 km, Olda 44,09 km a nejlepší byl Brába 145,05 km. Další co vím z doslechu – Máca do Kaliště, František do Studené, Mareček do Brandlína, Miloš za Pelhřimov. Je-li něco špatně, dejte mi vědět a já to opravím, případně doplním o další.

Navečer jsme ještě cukli nového padáčkáře – Marek Šindler (myslím že z Jihlavy). Vypadal nadšeně, ale podruhé už nechtěl, tak uvidíme.

 

V neděli byl sraz nahlášen opět na 11.30 hod. do Pěčína i když foukalo přesně na Nové Dvory. Navíc už od dopoledne naskakovaly kumuly, které rostly do bouřek. 

Pak se postupně dekovalo, rozfoukávalo a zase vyjasňovalo. Já se chytil až na čtvrtý pokus, podíval se z výšky na Dačice, proletěl okolo Peče, zase se zvedl za vsí, ale přede mnou se objevila hradba mraků, vše bylo zastíněné asi až po Bystřici a tak byl problém někam letět. 

Peč

Zkoušel jsem to ještě u Českého Rudolce a po chvíli přistál za Dolním Radíkovem - celkem jedna hodinka a 19,75 km. Celou dobu bylo nahoře takové teplo, že mi ani to pivko v pultíku nezchladlo. Než jsem vše sbalil, tak už hřmělo. Při čekání na odvoz mojí milovanou manželkou jsem si ještě v Radíkově skočil do místního rybníku zaplavat. Voda byla fajn.

Ten den z Pěčína uletěl ještě Tomáš Soudek  13,11 km

Český Rudolec

Vlasta

http://www.pgv.cz/