Velikonoce v Itálii  - 6.-9.4.07

Ve čtvrtek večer jsme vyrazili do Italského Meduna. Složení Moby Dicka: JaHo, Miloš a brášové Lacinové.

Měli jsme trošku problém se spojkou - prokluzuje. Ale v šest ráno jsme už stáli v Medunu na přistávačce. Spolu s námi dorazil Chorche a taky Fiky se Zbyňou Němcem, později Charlie s Peťou.

Den první: Vyjeli jsme na kopec a čekali, až začne fungovat termika.

   

 
Začala, ale spolu s větrem to byla pěkná startovací klauniáda. No a ve vzduchu? Bylo to hodně živé... (Honza říkal, ať napíšu klidně bordel).

   


Navečer přišla Zbyňovi zpráva od Fikyho: ,,Přijeď si pro mě, visím na hrušce na těchto souřadnicích..." Večer termika přestala a někteří jeli na sletík. Během chvíle jsem napočítala nad kopcem 43 mazlíků. Pavel Lacina přistával až v 8 hodin.

   


Den druhý: Ráno jsme se probudili a v campu už byl Míra s Berym. Ráno se jelo na sletík. Já letěla s Honzou na tandemu, abych to taky vyzkoušela. Fotila jsem a natáčela.

   

Míra s Berym jsou skvělým komparzem. Bylo to fajn. Když jsme vyjeli na kopec podruhé, už zase fičelo a víc než první den.

   

  

 
Zůstali jsme na kopci a vyčkávali. Jen Fiky si nedal říct a za asistence 4 pomocníků se nechal vystřelit do vzduchu. Tam vydržel 5 hodin, brouzdal nad námi sem a tam... Kolem třetí hodiny se pustil do startování jeden z rakouských pilotů. Kousek před startem mu padák poklapal a byl zpátky mezi námi. Nebyl to pěkný pohled. Hned jsme k němu běželi. Pavel volal záchranku a ostatní se mu zatím snažili pomoci. Sanitka dorazila za 35 minut a vrtulník až po ní.

   

Když ho odváželi, reagoval, nevíme co mu bylo, asi pánev nebo páteř.... Ve 3/4 na šest jsme to zbalili a zajeli raději do Valeriana na pizzu.

Den třetí: Přejeli jsem na Aviáno. Cestou do Fikyho se Zbyňou narazili Amíci a tak dnes žádná příhoda nebude...

Na startu v Aviánu nikdo nebyl. Pojali jsme podezření, že něco není v pořádku... Chvilku jsme zevlovali po startovačce.

   

Pak dorazil Pepa Novák se svou bandou, Metůd s Leošem a nakonec Charlie... Ten naznal, že to k tomu je. Nedbajíc mraků, které se nám začaly kupit nad hlavou do toho skočil. Po něm Miloš a Honza. To už přicházeli s svými baťohy Míra, Bery a oba brášové. Taky jsem propadla panice a zašla do auta pro mazlíka. Mezi tím ostatní odjeli. Míra s Berym odstartoval... pak Petr, Pavel a já... Ve vzduchu to bylo fajn, mraky pěkně, klidně nasávaly a tak jsme se tam hoďku vozili. Mezi tím přijeli další letuchtivci a šupli za námi do vzduchu. Jak jsme tam tak lítali sem a tam, začalo pršet a už jsme pelášili na přistávačku. Déšť se změnil v liják a místy padaly kroupy. Venus, Pluto a tandem Pluto přistávali v SACu. Tandem zůstal na stromě, kluk na Plutu má něco s kolenem, ale jinak, až na úplně mokrý věci, to dopalo všechno dobře. Za chvíli přeháňka přešla a začalo se věšet velký prádlo.... 

   

Den čtvrtý: Nebe bylo jako šmolka, nálada skvělá i když po veselé noci bolela některé účastníky zájezdu hlávka.

   

Ale naštěstí to naše řady ustály dobře a tak jsme se zbalili a jeli na kopec. Honza rozdal vysílačky, instrukce a už jsme startovali.

Lítali jsme sem a tam, pomalu odpadávali až nakonec ve vzduchu vydržel Miloš, který doletěl na startovačku pro Moby Dicka a Honza. Ten to otočil na Meduno a pelášil domů vzduchem.

   

 

My naskákali do auta a jeli pod ním, povzbuzujíc a radíc mu vysílačkou. Když se nám ho konečně podařilo sestřelit dolů, tak jsme se v půl šestý vypravili domů.

Co dodat.... Výlet se vydařil. Vrátili jsme se zdraví a spokojení, špinaví a utahaní. A stálo to za to!!!!

PS: V Medunu je pěkný malý camp, ale když přišlo na placení, tak jsme se divili. Během 5 minut se dvakrát změnila cena.

Miloš platil 5,-E, já s Honzou (dohromady) 15,- E a kluci Lacinovci každý 15,- E. No a pak si vyberte....

 

JaHo Jana

 Jana

http://www.pgv.cz/