S PPG v neděli 11.2.2007

V neděli ráno 11.2.07 jsem se prvně podíval ven. Bylo bezvětří, ale zataženo. Pak na mobil - v 8 hodin bylo u Znojma bezvětří a na Svratouchu 190° 5m/s. No a nakonec na PC - na oblačnost. Jedna pomalu končila, ale od Šumavy se blížila další fronta. Rozhodl jsem se, že na tu chvíli nemá cenu krosnu vytahovat a tak jsem manželce nahlásil, že dnes žádné létání nebude.

         Jenže pak jsem stáhnul poštu a tam byl příspěvek od Radka. Jen pár řádků povídání a fotky ze sobotního létání. Zdeně jsem ani nemusel nic vysvětlovat. Jak jsem řekl, že na mě přišly touhy, že příroda volá, hned věděla, o co se mi jedná.

         Honem jsem vše sbalil a vyrazil. Byl jsem na sebe tvrdej a tak jsem si naordinoval dlouhé létání. Natankoval jsem plnou a před jedenáctou startoval. Po chvilce jsem si nadletěl nad chmurky, které se dokola vytvářely a vrcholky měly ve 300 m nad zemí.

Pak jsem se vydal do bezmračné části na Slavonice, Krokovice a Písečnou. Termika tam už fungovala, občas to se mnou pěkně pohupovalo. Jo jo, už se nám to blíží.

Zpátky jsem letěl přes Hobzí a Nové Dvory. Tam se už stoupáčky daly i točit a ve směru na Jemnici byly pěkné kumulky.

Dále jsem to vzal na Dačice, ale než jsem k nim doletěl, rychle se zatáhlo a začalo více foukat. Nafotil jsem i Petrovu chaloupku na Nivách, teda zatím jen polotovar.

Přeletěl jsem Peč, Lidéřovice a přistál zpět u našeho auta, kde na mě čekal Petr, který mě viděl kroužit nad Nivama a pak mi prý dělal pozemní doprovod. Pomohl mi na promáčené louce s krtincema  a v sílícím větru sbalit, pokecali jsme a vydali se k domovu. Horká polévka po 1 a ¾  hodince létání přišla vhod.

Pěkné to bylo! Jo a odpoledne se komplet zatáhlo a bylo hnusně. To je pak paráda se přehrabovat mezi fotkama, při tom vzpomínat na zážitky, ale dost velký problém vybrat z dvou set jen pár, které dám na web.

Vlasta

www.pgv.cz