Balónáři

Krásné počasí v pondělí 15.1. využili nejen padáčkáři, ale taky balónkáři. Když nám navečer jeden letěl nad chalupou, vydali jsme se s manželkou autem za ním. Po chvíli nahánění jsme ho nakonec zastihli za Volfířovem, kde přistáli uprostřed řepkového pole. Došel jsem za nimi, byli to nějací Němci, jeden uměl trochu rusky a tak jsme němnóžka pokecali. Co jsem tak porozuměl, startovali někde u Prahy, letěli na Karlovy Vary a odtamtud k nám. Prý ve vzduchu strávili 8 hodin a uletěli 350 km. GPSku měl, ale jak mu říct, aby mi pak e-majlem poslal výpis, to jsem neuměl.

Pomohl jsem jim balón nastojato přemístit na silnici a hadr složit na pole. Už se blížila tma, takže s focením to bylo horší. Ještě chtěli názvy okolních vsí a namaloval jsem jim i plánek, aby je našli. Jak jsme se Zdenou pochopili, teprve pak jeden z nich volal manželce do Hradce Králové, aby pro ně přijeli. Zřejmě tam byli ubytovaní. Rozloučili jsme se, oni nám dali pohlednice s jejich balónem a já jim dal vizitku, že fotky pak najdou na těchto stránkách.

Venku už mrzlo a tak  jsem se za nima po 19. hodině ještě jednou zajel podívat. Koš stále na silnici, na koši cyklistické blikačky  a vypadali, jako že je to tam vůbec nebaví. I když byli oba nabalený, nepohrdli horkým čajem s bagetou. Nevím do kdy tam byli, ale myslím, že jestli to stihli a odjeli před půlnocí, tak byli rádi.

Jak jsem se doma díval na ty pohledy, mají tam napsané asi jejich nejlepší výkony

1. (D)     Suhl                 - (I)      Treviso  553 km  in   8:00 h   

2. (CH)  Chateau-Doe´x  - (KR)  Pula       558 km  in   8:20 h

3. (CH)  Chateau-Doe´x  - (D)    Glonn    370 km  in 10:56 h

Pokud je někdo v pondělí viděl letět, dejte vědět kde a kdy. Díky.

Vlasta

www.pgv.cz