Opravdu vydařený víkend 22.7.2006

Tento víkend se mi opravdu vyvedl. Krásné počasí a toho správného plachtařského paliva dostatek (kdo to neví, jedná se o termické proudy).

         Sobota 22.7. – Startovali jsme u Radkovic, bylo bezvětří a kumulky pěkně naskakovaly. Jana vytáhla velkou mapu a nenechala nikoho na pochybách, že to s pořádným přeletem myslí vážně.

A vypadalo to dobře, co vlek, to zachycení. U Macka mě to nepřekvapuje, ten se chytí vždycky a polítá, i když tam nic není. Občas mám dojem, že by neměl chodit k normálnímu doktorovi, ale rovnou k ornitologovi!!! Když jsem se k němu pracně doškrábal, vydali jsme se na přelet.

Dolétli jsme nad Bábu, opět vytočili základnu a já se vydal směr Dačice. Po chvíli hledám Mácu a on nikde. Otočil to na Telč. Míjím Dačice, otáčím a přelétávám Jemnici.

Vytáčím základnu a dole vidím modrý padák. Nevím, kdo to byl, ale z té výšky se zdálo, že je těsně nad zemí a pořád letí rovně nad obilnými lány. Alespoň dva až tři kilometry, pak to otáčí zpět k Jemnici a dál už nevím, protože pracně hledám místo, odkud jsem startoval. Je to tam hodně zatažený, oblétávám les a když už na mně poprchává, beru to rovnou zpět k autu.

Nejprve to vypadá, že to nedolítnu, ale nakonec ho těsně přelétávám a přistávám dvacet metrů za autem. Udělal jsem si 33km trojúhelníček – ČPP.

         V tom vidím Macka v pěkné výšce a pracně se dostává k zemi na startu. Asi byl hodně unavený, protože louku o velikosti hřiště netrefil a přistál hned vedle mezi brambory.

Je velice spokojený a že jsem měl letět s ním. Dolétl k Telči, nad Dačice i nad Jemnici. Je prostě dobrej!

         Ovšem opět nikdo neměl na Charlieho, který si udělal nádherný trojúhelník přes 72 km – Radkovice, Telč, Slavonie, zpět a ještě to protáhl k Moravským Budějovicím - ČPP. Při návratu ho většina závistivců vítala házením PET flašek, ti naštvanější plnými. Nechci bonzovat, ale myslím, že to spunktovala Jana.

         Abych nezapomněl. Když Charlie letěl na Slavonice byl nad naším barákem. Zdena byla doma a už je od nás natolik nakažená, že se často dívá po nebi. Nelenila a hned mi hlásila, že mi tam narušuje můj soukromý vzdušný prostor. To je jako by prolétal CTR! Asi to budu muset nechat zanést do map.

Pokračování