Sobotní termika

Sobotní lítání 24.6.06 bylo jedno z nejúspěšnějších v tomto roce a doufáme, že ne poslední. Slušná termika a mírný jihovýchodní vítr dopřál létání všem. Byla spousta hodnotných přeletů – nejlepší byl Karel Vejchodský - Charlie (na fotkách před přeletem) – 155 km někam mezi Rokycany a Hořovice. Co vím, tak další byli - Artur 141 km k Hořovicím, Pavel Dohnálek 124 km k Příbrami, Olda a Honza Krátký 112 km na Slapy. Pěkné zážitky z tohoto letu popsal Olda zde.

Vlasta Puczoch uletěl 81 km, já 80 km a Honza Edler 79 za Tábor a Vítězslav Ferda 68 km k Táboru. Nás to tam nějak poshazovalo a já o nich ani nevěděl, jen jeden mi po přistání přelétl nad hlavou. Chtělo by to ještě mít na zemi nějakou spojovatelku, na kterou by všichni měli telefon a mohla by koordinovat svoz. Tentokrát mohla objednat mikrobus. Aleš Němec uletěl 43 km za Kamenici a Jana Krátká 32 km k Nové Včelnici. Další polétali většinou jen místně a ti, co ten den nepřišli, tak toho musí určitě litovat. Pěkné to bylo!

Fotky z tohoto letu nemám, protože se mi rozbil foťák, ale měl jsem kameru a tak jsem udělal alespoň krátké video.
Postahoval jsem dostupné výpisy GPS z ČPP, jen tam není Artur – dosahoval nadmořské výšky 10 km a Vlasta P. – vypnul GPS až po několika hodinách a mě to pak dělá problémy. Na mapě je vidět, jak jsme letěli v jednom koridoru a barevně je zobrazeno stoupání i klesání.